Harrastaminen

Vapaasukeltaminen liittyy kaikkeen sukeltamiseen, jossa ei käytetä hengityslaitteita pinnan alla. Vapaasukellus harrastuksena onkin monipuolinen, ja tarjoaa kaikkea rentouttavasta vapaa-ajantoiminnasta haastavaan kilpaurheiluun.

 

Puhtaasti vapaasukelluksen lajeiksi katsotaan uima-altaalla ja avovedessä suoritettavat kilpalajit, jotka tarjoavat mielekästä toimintaan ilman kilpailullisia tavoitteita. Harjoittelussa yhdistetään uintia ja sukellusta, mutta vapaasukelluksesta voi nauttia ihan vain sukeltamalla. Vapaasukellus on myös osa uppopalloa, sukelluskalastusta ja snorklailua. Harrastus antaakin vahvan pohjan monenlaiselle vedenalaiselle toiminnalle.

Vapaasukelluksen keskiössä on kyky rentoutua. Aktiivisen rentoutumisen oppiminen lajia harrastettaessa onkin yksi hienoimpia asioita mitä vapaasukellus voi tarjota virkistysmielessä. Rentouden yhdistäminen vedenalaiseen maailmaan voikin tarjota ainutlaatuisia elämyksiä.

Vapaasukellus on vielä toistaiseksi pieni laji, mutta aktiivisia harrastajia löytyy jo monista kaupungeista. Vapaasukellus on osa monien sukellusseurojen toimintaa, joiden kautta on mahdollisuus päästä harrastamaan lajia muiden sukeltajien kanssa.

Vapaasukellus on monipuolinen harrastus, ja tarjoaa ainulaatuisia vedenalaisia elämyksiä. Harjoittelemalla oikein voit oppia pidentämään sukelluksiasia, ja nauttimaan harrastuksesta turvallisesti.

Freediving is a multi-faceted hobby, that offers unique opportunities to explore the underwater world. Through training you develop the ability to lengthen breath hold times, and enjoy the hobby safely.

Tilaa Vapaasukelluskirja
Tilaa Vapaasukelluskirja